söndag 24 januari 2010

Gör om. Gör rätt.

Det där med att göra om har aldrig varit min melodi. Blir det fel så hamnar det i lådan. Eller också blir det snett och konstigt. Mer sällan kommer serendipiteten in och låter misstaget bli till skön konst och ett slutresultat härligare än grundtanken någonsin varit.

Men den senaste tiden har det varit annorlunda. Jag har läst orden "Gör om. Gör rätt." i flera statusrader på Facebook. Budskapet i statusraderna förefaller politiskt - men är det inte för mig. Jag läser det mer generellt och blir bara glad att jag tar mig tid lugn och stillhet att göra om. Göra rätt.


Den underbara koftan jag stickar började ju i ambivalens. Jag visste inte om det skulle bli slätstickning eller vad det skulle bli. Tre, fyra släta varv in på koftan bestämde jag mönster.

Allteftersom stickningen växt under mina händer, så har jag märkt att just dessa släta varv saboterade nederkanten helt. Den lilla krull som det första varvet skulle ge försvann helt i ett jätteuppvik. Och trots att jag såg detta, tog det ett bra tag innan jag fattade mod och började tappa mönsterraderna maskor helt ner till resåren och hämta upp dem med virknål. Göra rätt.

Det kommer att ta tid. Men jag är bedrövligt nöjd med att ha gjort det.

Längst upp på bilden syns det hur det blir när det blivit rätt. I mitten en upphämtning på gång.

/Maia

- genom BlogPress med iPhone

3 kommentarer:

Aklejalotte sa...

Jag är inte heller bra på att göra om.. Oftast blir det liggande och inte färdigt.
Jag tycker definitivt du ska prova att byta färg i krokningen. Det var kul att prova och luska lite hur man skulle göra för att det skulle bli bra.

Maia sa...

Om man ligger och funderar på att byta färg i krokning innan man ska sova så är man nog en handarbetsnörd... ;-)
/Maia

Aklejalotte sa...

Hii.. Det stämmer nog. Jag kan också ligga och fundera på lösningar när ja ska sova och tror min komma på så smarta lösningar. När man sen provar dem så var de kanske inte så smarta. ;)