söndag 21 september 2008

Några tingestar med lite mer personlighet

I somras flyttade Agnes lilla lilla nalle, Philippe, som hade följt henne genom många år, hem till Frankrike. Det var väldigt sorgligt, men vi visste ju att den dagen skulle komma. Han hade ju försökt flytta flera gånger förut när vi varit på besök i hans hemland.

Det bra med Philippe var bland annat hans långa ben som gör att han kan stå och sitta och klättra i träd. Inga andra smånallar i Agnes samling har sådana ben. Men för ett tag sedan kom i alla fall Philippes holländska kusin Koenrad till Agnes. Och hans tyska kompis Konstance kom ett tag efteråt. De har bestämt att de ska stanna hos henne ett tag. Och de kan både stå och sitta och röra på armarna.


Konstance är den rosa nallen och både Agnes och jag tyckte att hon var lite naken, så hon fick först ett par trosor. – De ser ju ut som blöjor! sa Agnes, och började raskt virka en hängslekjol, som dock inte finns med på bilden.

En annan kompis är Blodkropp som är virkad efter inspiration från andra virkbloggar på nätet. Han är en klassisk Amigurumi, vilket är japanska för 'stickad eller virkad docka'.


Kolla in Rosa virkar, Virkverket, Skaparstigen och sist, men inte minst Pyssel-Ida med affären Made by you! Det finns massor av virkade filurer som ser ut ungefär som Blodkropp.

En av de stora hemligheterna med hur man virkar en sådan här krabat är att starta med en loop och inte med lösmaskor. Läs om det här.

/Maia

1 kommentar:

Helen sa...

Åh, vilka roliga och söta!! Jag skulle verkligen vilja virka..kunna virka..kanske kan man sticka en blodkropp..sticka kan jag ju i alla fall
Helen